zondag 10 mei 2009

Pre-WK Dames Tegelberg

We zijn zaterdagmiddag aangekomen voor de Pre-WK op een voor mij totaal nieuwe locatie. Zeg maar het einde van Duitsland en dan vol met romantische kasteeltjes aan de voet van de Alpen. Natuurlijk meteen naar boven met de gondel (er kunnen dan 3 toestellen mee op het dak, dat wordt nog wat als de wedstrijd gaat beginnen...) en na even gewacht te hebben toch nog een heerlijke vlucht van 2 uur gemaakt. Wel af en toe behoorlijk bokkig door de menging van de noord/oost wind op lage hoogte en de zuidwind die van over de Alpen aan kwam zetten. Samen met Rob nog een stukje naar het oosten gevlogen, maar we wilden toch graag op het officiele landingsveld landen.
Omdat het er de komende dagen niet van gaat komen, toch maar even goed rondkeken boven de prachtige kasteeltjes met de vele torentjes.
's Avonds zijn we overvallen door een heftige storm als gevolg van overontwikkeling en konden we nog een luifel van een camper redden.

Vandaag ook nog een leuke vlucht gemaakt nadat de prijzen voor de Duitse kampioenschappen uitgedeeld waren. Corinne had 3 medailles, dus het wordt bij ons vast een uitgemaakte zaak. Ze vliegt keigoed.

Rond vier uur begon de inschrijving en daarvoor moest ik eerst mijn sprogs laten meten. In een slakketempo werden er wel 4 toestellen in anderhalf uur gemeten. Wat een drama. Maar ik mocht in ieder geval met een pietepeuterige marge op weg naar de definitieve inschrijving. Andere dames moesten eerst hun sprogs nog omhoog draaien voordat ze verder konden. Morgen start de wedstrijd, hopelijk zit het weer mee.

Geen opmerkingen: