dinsdag 13 juli 2010

Dag 1 - 12 juli 2010

De eerste dag kijk ik toch altijd graag even de kat uit de boom. Even je opbouwplek zoeken, alle spullen in orde hebben, de briefing even afwachten en kijken of ze wel omhoog gaan. Het startsysteem was als volgt bedacht: je staat volledig klaar op je plekje en roept dan je nummer, iemand schrijft dat op en vertelt je wanneer je in de rij mag gaan staan. Het werkt als volgt: je gaat klaar staan in de rij, schreeuwt dan je nummer en gaat vloeken als je denkt dat iemand voordringt. Als prachtig (of schandalig) voorbeeld Gordon Rigg die als een klein jongetje dat in de supermarkt niet krijgt wat hij hebben wil gaat zitten gillen tegen officials en andere piloten. Gele kaart dus!
Ik heb gewacht tot de meeste in de lucht waren en ze ook echt omhoog leken te gaan. In een gaggle met niet meer dan 100 meter hoogte verschil zag er niet aantrekkelijk uit. De meeste van ons vonden dat dus hebben we gewacht. Maar dat betekende ook dat ik op het verkeerde moment ben gestart en dacht nog wel wat lift te vinden bij de lage bergjes in plaats van boven op de rand proberen te blijven hangen. Na 18 minuten stond ik bij Erik op het landingsterrein. Rob heeft vreselijk laag gezeten en heeft zich omhoog gevochten om tot 8 km voor het 2e keerpunt te komen. Tanno kwam tot het eerste en Martin en Koos stonden op goal na 134 km. Een schitterende prestatie van 5 uur vliegen! En dat voor de eerste dag. Meerdere piloten (ook goede) zijn uitgezakt, maar toch nog 30 piloten in goal. De laatste Dutchies waren om kwart over 10 terug op de camping. Vandaag een nieuwe kans.

Voor info kijk ook op www.ager2010.com en www.zeilvliegen.nl.


I like to take it slow on a first day and just check out launch and launching conditions. The launch start system did not work very well, and especially Gordon Rigg could not deal with it and acted quite silly! Yellow card for him!

I bombed out and landed with Eric. Tanno made 1st turnpoint and Rob almost 2nd. Martin and Koos made goal together with 28 other pilots, the task was 134 km. Some good pilots bombed out too. Let's hope today is better.

Geen opmerkingen: