zondag 11 juli 2010

EK: de dag ervoor, the day before

's Morgens komen Erik en Martin aan na een lange reis met veel vertraging bij Parijs. Ook onze chauffeur Timothy is inmiddels in Ager. Na een goed ontbijt gaan we eerst de sporgs maar eens laten meten. Daarvoor hebben ze een grote tent uitgekozen waar gelukkig af en toe een licht briesje binnen komt waaien, maar doorgaans is het er bloedje heet. We kunnen in de rij aanschuiven en dat geeft tijd voor het beplakken van onze toestellen met de nummers en het doen van laatste aanpassingen. Met zeker 8 toestellen voor ons, gaat het nog wel even duren. Vooral omdat sommige toestellen meerdere keren gemeten moeten worden. Als we eindelijk aan de beurt zijn is er wat gedoe over het toestel van Koos. Is dat nou een gecertificeerde, ongecertificeerde vleugel of zelfs een prototype? De meetingen gaan gepaard met allerlei tekens op de kiel en ik krijg wel een heel bijzonder teken van Thomas...
Bij Tanno blijken de sprogs door slijtage behoorlijk laag te staan, dus hij moet zijn toestel aanpassen en is wel even bezig. Ook Rob en Connie zijn dan inmiddels aangekomen in de tent.
Wij zijn blij als we samen met Martin de berg op gaan voor een trainingsvluchtje. Tanno volgt later. We doen een poging om de laatste taak van de Spaanse Kampioenschappen te doen, maar we hebben onvoldoende hoogte om de kloof aan de oostkant over te steken. We besluiten naar Tremp te gaan vliegen, waar Martin en ik even later aan de grond staan bij een boerderij. Als we na het afbouwen langs de boerderij proberen naar de weg te komen komt een klein meisje ons met veel gebaren vertellen dat er een gemene hond is (gelukkig heb ik onderweg nog wat Spaanse CD's van de Aldi beluisterd) en inderdaad, daar wil je niet langs. Het mottige beest zit aan een te lange ketting en er langs komen is geen optie. Gelukkig komt Timothy even later met de auto langs de hond en komen we toch zonder kleerscheuren weg. Koos is inmiddels wel weer naar boven gekomen en heeft zijn toestel bij Tanno in de vallei van Ager neergezet.
's Avonds genieten we van een 3 gangen diner op de camping en we gaan op tijd toch maar naar bed. Morgen een rustdag met alle briefings en plichtplegingen en natuurlijk: de finale!!! Hup holland hup!



In the morning our team is almost complete with the arrival of Erik and Martin, and Timothy our driver. After breakfast we go to the tent for sprogmeasurement and we stand in line. It is a hot and long procedure, but in the end we all pass. Then also Rob and Connie arrive. We go up on Montesecco for a trainingflight and plan to do the last task of the Spanish Championship. But we don't have enough hight to pass the gorge, so we go over the back to Tremp. Martin and I have to land near a farm with a mean and ugly dog, that is holding us hostage. Luckily Timothy manages to get past him with the car. Koos managed to get back to Ager and lands in the same field as Tanno.
The day ends with a great meal at the camping. Tomorrow a restingday with briefings and the openingceremony. And of course the finals of the WC football: good luck Holland!!!

Geen opmerkingen: