zondag 20 juli 2008

De Belgische Open Deltavliegkampioenschappen

beginnen met een gecancelde dag. Regen, onweer en windstoten verstoren de eerste dag van de nationale kampioenschappen van onze zuiderburen of wellicht landgenoten in de nabije toekomst. Wie zal het zeggen?

De reis met onze nieuwe camper is voorspoedig verlopen. Na een tussenstop in de Ardennen bij vrienden die we met regen en 15 graden verlaten na het ontbijt, vallen de rustige Franse tolwegen echt op. Midden Nederland heeft toch massaal vakantie gekregen? Blijkbaar zijn ze vrijdagmiddag vertrokken, toen ik in een lange file op de A2 stond op weg naar huis.

We zijn pas om 8 uur ’s avonds op de camping, en het gereserveerde plekje is per abuis door de Belgische meet leader Chantal en partner bezet. We schrijven ons meteen in, moedigen Joost ook aan dat te doen en zijn met Holger samen het Nederlandse team. In totaal ongeveer 30 piloten, ik als enige vrouw. Jan merkt op dat ik dus ook maar meteen de vrouwenprijs kan krijgen ;-)

Vandaag maken we gebruik van de niet geplande vrije tijd om een beter plekje vlak bij het landingsterrein in te richten. Leuk met uitzicht op binnenkomende piloten en ook niet te ver lopen met je vleugel mocht je goal halen, wat het streven natuurlijk wel is.

De vooruitzichten zijn voor morgen slecht, voor dinsdag hoopvol en tegelijkertijd tegenstrijdig. Ofwel het klaart op (en daar is onze hoop op gericht) of het wordt ernstige mistral en dus dag 3 dan ook niet vliegen. Daarna schijnt het écht goed weer te worden volgens Mart, en hij kan het weten.

Morgen meer dan waarschijnlijk de Decathlon...

Geen opmerkingen: